Tutkija tule testaamaan sähköistä käyttölupapalvelua!

Sähköinen käyttölupapalvelu on täysin uusi sähköinen palvelu, jonka kautta tutkija hakee eri viranomaisten rekisteritietojen käyttölupaa yhdellä hakemuksella. Sähköistä käyttölupapalvelua kehitetään osana Kansallisarkiston ja Tilastokeskuksen Finnish Microdata Access Services (FMAS) – hanketta. Palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2015 loppupuolella.

Etsimme vapaaehtoisia kokemukseltaan erilaisia rekisteritutkijoita ja rekisteritutkimuksesta kiinnostuneita tutkijoita osallistumaan sähköisen käyttölupapalvelun ensimmäiseen käytettävyystestaukseen. Käytettävyystestaukseen tarkoituksena on saada tietoa alustavan käyttöliittymän käytettävyydestä, jotta palvelusta tulisi mahdollisimman toimiva ja käyttäjäystävällinen. Käytettävyystestauksen yhteydessä Sinulla on mahdollisuus kertoa palveluun liittyvistä toiveista ja tarpeista.

Käytettävyystestaukseen kuluu aikaa noin tunti, muu etukäteen suoritettava valmistautuminen ei ole tarpeellista. Mikäli kiinnostuit asiasta, ota yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla

Kati Haanpää

Puh. 050 3000 715

Sähköposti: etunimi.sukunimi@narc.fi

Käytettävyystestaukset suoritetaan Kansallisarkistossa (Rauhankatu 17, Helsinki)